Musiikin valitseminen synnytykseen

29.9.15

Viikko laskettuun aikaan. Sairaalakassi pakattiin eilen. Synnytystoivelistat on printattu. Vauvankoppa on pedattu. Vauva-lehteen on annettu haastattelu synnytystä edeltävistä fiiliksistä ja tänään kuvaaja tulee ikuistamaan vauvamahani.

Nyt haalin biisejä synnytyksen soundtrackiksi. Ei niin helppoa kuin aluksi luulisi. Mistäs sen tietää, tekeekö tuolla maagisella hetkellä mieli kuunnella jotain energisoivaa rymyheviä vai pelkästään rauhallista instrumentaalia?

Olenkin päätynyt tekemään Spotifyhin kaksi soittolistaa. Toinen pitää sisällään reikihoidoissa ja meditoidessa hyväksi rentoutusmusaksi ehdollistunutta Ravi Shankarin sitarointia ja toinen kaikkea sekalaista Black Sabbathista bossanovaan.

Tässä esimerkkejä listaltani:

Lapsen suosikit


Aluksi biisejä, joihin lapsi on reagoinut siitä lähtien, kun olen potkuja tuntenut:Unista tutut


Näitä pidän tietty viesteinä kohdun tuolta puolen, koska ne ovat kaikki esiintyneet lapseen liittyvissä unissani raskauden aikana:

- Oma biisini, joka soi ekassa lapsesta näkemässäni unessa:.
- Uskokaa tai älkää, tämä soi hiljattain unessa lapsen viestinä minulle:- Taannoisessa unessani minä lauloin tätä lapselle. Espanjaa taitamattomille tiedoksi, sanat kertovat uudesta alusta ja pikaisesta (jälleen)näkemisestä (jota ennen pitää vain rauhoittua ja relata):Rentoutus


Tässä esimerkki siitä sitarin tilutuksesta:Fiilisten nostatus


Ja tietty positiivista sanomaa pitää olla suomeksikin!Mitä musaa olette itse suosineet h-hetkellä, vai onko soittimet saaneet lentää sairaalan ikkunasta riivaavina älämölön lähteinä?

Sana on vapaa!

Tsekkaa myös nämä

0 kommenttia

Seuraa Facebookissa