Maidoton ja gluteeniton paella

20.9.15

Sunnuntai on Espanjassa paellapäivä – ja niin on tänään meilläkin! Mies on meidän perheen paella- ja tortillaeksperttimme (tortillareseptejä luvassa myös tuonnempana), minä keskityin vain kuvaamaan ja syömään. Tämä resepti vetää mutkat suoriksi, eli teimme tällä kertaa ihan kauppojen sunnuntaitarjonnan mukaan pakasteäyriäisistä ja vihanneksista. Helppoa, halpaa ja sairaan hyvää!

Teimme samalla kaksinkertaisen annoksen, niin saimme pakkaseen ruokaa sairaalasta paluun jälkeen. Pikkuhiljaa pitää vissiin ruveta haalimaan sinne enemmänkin safkaa, niin saamme ensi päivinä keskittyä sähläämään uuden tulokkaan kanssa.

Tämmöinen siitä tuli

Ainekset (4 annosta)

3 dl riisiä (itse käytimme pitkäjyväistä)
1 l kasvis- tai kalalientä
1 sipuli tai purjo
1–2 kynttä valkosipulia
½–1 punainen paprika
½ pussi herne-kukkakaali-porkkanaa (tai parempi tietty jos tuoreita)
½ pss/pkt äyriäissekoitusta: simpukoita, katkarapuja, mustekalarenkaita (tai tuoreita)
100–200 g vaaleaa kalaa
3 laakerinlehteä
suolaa, pippuria (ja paprikajauhetta tai sahramia, jos löytyy)
extra neitsytoliiviöljyä paistamiseen
(lehti)persiljaa
aiolia


Valmista kasvis- tai kalaliemi ja pidä se lämpimänä. Leikkaa kasvikset pieneksi ja paista ne pannussa. Mausta. Lisää pannuun raaka riisi ja paista viitisen minuuttia. Lisää kasvis- tai kalalientä pannuun yksi kauhallinen kerrallaan, odota kunnes riisi on imenyt edellisen kauhallisen ennen uuden lisäämistä. Lisää laakerinlehdet. Kun riisi on imenyt melkein koko liemen, lisää äyriäiset ja kalanpalat. Laita +200-asteiseen uuniin 15–20 minuutiksi, kunnes paellan pinta on kullanruskea. Tarjoa silputun persiljan ja aiolin kera. 

Kaupan aioleista tämä on huomattavasti parasta. Tulee suoraan paellan kotisijoilta, Valenciasta!

Tsekkaa myös nämä

0 kommenttia

Seuraa Facebookissa