Vuoden paras lapsiperhejuhla

1.5.17


Vappu on täällä taas (ellette ole sattuneet huomaamaan)! Ehdottomasti vuoden paras lapsiperhejuhla, sanon minä. Jouluna on liian pimeää ja kylmää hengailla ulkona ja kaikki kökkivät omissa kodeissaan. Kieltämättä tästäkin vapusta uhkasi tulla lumisempi kuin joulusta, mutta tänään kelpasi hengailla Kaivarin puistossa ja rannassa, varsinkin tänä vuonna, kun homehäslingin myötä päädyimme ”sattumalta” asumaan vappuisille huudeille.

Olimme liikkeellä lapsiperhepoppoolla, johon sisältyi onneksi yksi vegaani ja toinen maitoallergikko. Eväinä meillä oli härkisfajitaksia, seitannakkeja, perunasalaattia, vegaanisia munkkeja ja tietysti skumppaa. Lulu 18 kk on koko ikänsä rakastanut kaikkia joukkotapahtumia. Lauantaina Lulu pääsi isukkinsa kanssa Kansallisteatterin lavaklubille lastenorkesteri The Bätmänsien keikalle ja hyppelehti eturivissä, kuten viime Matkamessuilla Tripsteri-esiintymiseni jälkeen kaikenmaailman karvaturrimaskottien show’ssa.


Vappuaaton vietimme mummolassa herkkuja syöden ja simaa juoden. Vapun huipennus oli tietysti tänään, kun puolitoistavuotias pallofanimme pääsi ihailemaan palloja maalla, meressä ja ilmassa. Puistossa oli kiva juoksennella eikä juhlaan sisältynyt edes syöttötuoliin vangitsemista, vaan sai napostella aikuisten malliin. Meikäläiset emme juurikaan stressaa juhlapäivinä ruoka- ja päiväunirytmeistä, vaan keskitymme yhdessäoloon ja iloisesta tunnelmasta nauttimiseen. Vuoronperään taaperon perässä juoksenteluksihan tuo puistokeikka meni, mutta hauskaa oli!

Kaivoin jopa ekaa kertaa sitten Väinämöisen aikaisten ylppäreitteni ryötteisen valkolakkini kaapista (eipä olisi miljoonissa muutoissani säilynyt, ellei olisi ollut äidillä tallessa) – onko tämä nyt se viimeinen naula aikuistumisen arkkuun? Mieheni ja hyvän ystävän englantilainen mies olivat kuulemma Suomen alkuvuosinaan ihmetelleet kovin, miksi kaikki pukevat vappuna päähänsä kapteeninhatun. Kieltämättä tällä voisi Lemmenlaivan castingiinkin hakeutua.


Meidän perheen puolesta tämä puolivuotinen talvi saisi nyt olla taputeltuna kasaan. Eipä ole viime kuukausina kulunut päivääkään ilman ajatusta Espanjaan paluusta. Suomen kesää Hernesaaressa en vaihtaisi tosin pois – enkä vappua!

(kuvat: Elina Erikoinen-Watts ja Tuulia Kolehmainen)

Tsekkaa myös nämä

0 kommenttia

Seuraa Facebookissa