Testissä Violifen vegaanijuustot

5.11.15

Kuukausi sitten kerroin blogiyhteistyöstäni Violifen kanssa varpajaispostauksessani. Koska nämä vegaaniherkut ovat rantautuneet suomalaisiin ruokakauppoihin, he lähettivät minulle Kreikasta asti paketillisen juustoja testattavaksi ja minun tehtäväkseni jäi siis syödä ne ja kertoa havainnoistani. Juustot menivät napaan jo pari viikkoa sitten, mutta olen odotellut valmistajalta tarkempia tietoja tuotteiden valmistusprosessista vastausta saamatta. Tyydyn siis kertomaan omista makukokemuksistani.

Olisiko tässä avaimet Kreikan talouden nousuun?

Juustojen pääraaka-aineita ovat vesi, kookosöljy, tärkkelys ja merisuola. Ne eivät maistu tippaakaan kookokselta, kuten babyshower-postauksessa mainitsemani (ravintorikkaampi) juusto. Aiemmin tofujuustoihin ällööntyneenä iloitsin Violife-juustojen mausta, käyvät ihan oikeasta juustosta, myös kaikkiruokaisen mieheni mielestä. Varsinkin parmesaani on täysin autenttisen makuista herkkua! Ei ihme, että Violifelle on myönnetty Vegfest awardsien vuoden vegaanituote 2015 - ja PETA:n vuoden vegaaniruoka 2015 -palkinnot.

Ja vihdoinkin vielä kuukausi sitten kielletty punkku ja jo kaksi vuotta allergian takia kieltolistalla ollut juusto pääsevät tekemään paluun ruokalistalleni! Bileet!

Tässä oma rankkaukseni kaikista minulle lähetetyistä Violife-juustoista:

1. Parmesaani

Maidottomien juustojen kingi!

Violife-juustojen ehdoton kunkku Prosociano with parmesan flavour maistuu parmesaanilta. Siis ihan oikeesti! Tätä olen raastanut pastan sekaan: tämänhetkinen suosikkipastani on sairaan hyvän (ei kuitenkaan punajuuren) makuinen punajuuri-spelttispagetti savustettujen purkkisimpukoiden, tuoreen basilikan ja tämän parmesaanin kera. Lisäksi olen pistellyt tätä poskeeni voileipäkeksien kanssa tai sellaisenaan punaviinin kera.

2. Savujuusto

Höylättävien juustojen kuningas (näytepakkauksessani valmiiksi höylättynä)

Tältä smoked flovourilta ei kannata mitään Kippari-elämystä odottaa, koska savulta se ei maistu. Mutta silti rankkaan sen numero ykköseksi leivän päälle höylättävistä juustoista! Ei mitään kummia sivumakuja, vaan goudamaiselta juustolta maistuu.

3. Pizzajuustot

Juustottomien pizzojen aika on ohi!

For pizza on paras maidoton juusto uuniruokia varten. Tofujuustot eivät sula kunnolla uunissa, vaan niistä tulee vain sellainen nihkeä kelmu pizzan päälle, mutta tämä pelittää! Olen testannut niin kotitekoisen pizzan kuin pitafalafelinkin kanssa ja tuote sulaa ansiokkaasti, näyttää ja tuntuu suussa siltä itseltään. Kerran tein jopa kuten eräs viisas lukijani neuvoi ja vein omat juustosiivut lähipizzeriaan ja käskin laittaa heidän lättynsä päälle, ettei tarvinnut kuivaa juustotonta vetää.

Pizza flavour sen sijaan toimii leivän päällä. Ei mikään erityisyys, turhan miedon makuinen meikäläiselle.

4. Paprikajuusto

Leivänpäällistä neutraalimpaan makuun

Paprikajuustoa olen kaivannut kaikki nämä maidottomat vuodet, joten odotukset olivat korkealla with peppersin suhteen. Pettymys oli melkoinen, kun tämä juusto olikin aikas neutraalin mauton tapaus. Omilla pennosillani ostin viime viikolla saman sarjan hot peppers -makua ja se kyllä toimii! On makua ja tulisuutta.

5. Mozzarella

Tylsä makuelämys

En ole koskaan ollut mikään mozzarellan ylin ystävä, eikä mozzarella flavour siksikään uppoa. Eikä tämä edes oikein mozzarellaa muistuta maultaan eikä varsinkaan koostumukseltaan. Testasin siti lempparimozzarellareseptiäni, jonka opin Barcelonan anopilta, eli linssisalaattia: keitettyjä vihreitä linssejä (laakerinlehtiä keitinveteen makua antamaan), tomaattia, saksanpähkinöitä ja mozzarellaa (itse laitoin sekaan myös Barcelonassa harvinaista basilikaa), runsaasti oliiviöljyä ja hyvälaatuista suolaa. Ei tämä valemozzarella ruokaa onnistunut ainakaan pilaamaan.

6. Tomaatin ja basilikan makuinen tuorejuusto

Tämä oli omaan makuuni niin pahaa, että mies sai syödä koko boksin :)

Pahnan pohjimmaisena tämä levitettävä tuorejuusto Creamy tomato & basil. Nimi kuulostaa hyvältä, mutta maku ei miellytä. Melkein kuin laittaisi philadelphialla vaalennettua tomaattisosetta leivälle. Ei kiitos tätä omilla rahoilla.

Summa summarum: kolmea ensiksi mainitsemaani aion ostaa lisää! Ja pitää kai testata sarjan muutkin höylättävät maut: oliivi, cheddar, oliiviöljy, sieni ja yrtti. Muille tuorejuustomauille en lämpene tämän ja tofujuustokokeilujen jälkeen. Vielä kun duunaisivat oman versionsa manchegosta ja sinihomejuustosta, niin a vot!

Tällä hetkellä jääkaapissa odottaa uusi parmesaanisatsi pasta-aterian valmistusta ja lasillista punaviiniä. Ah!

p.s. Kommenttiosioon saa mielellään informoida, mistä näitä saa ostaa Helsingissä. Itse olen nähnyt niitä myytävän Ruohonjuuressa, Ekolossa, Vegekaupassa ja Arabian S-marketissa.

***

Kuvat: Pau Ribas

Tsekkaa myös nämä

10 kommenttia

  1. Ostin Kampin K-marketista yrttimakua. Se on minun ja kaverini ehdoton suosikki. Maistuu siis myös maidonsyöjille.
    Tarkoitan kovaa juustopalaa. Tuorejuustoakin löytyy ja se on syötävää, mutta ei niin hyvää kuin tämä toinen.

    VastaaPoista
  2. Ihanaa, jos jättää maitotuotteet pois ruokavaliosta (suunnitteilla), niin ei siis tarvi olla ilman juustoja!? Täytyy katsastella, mistä noita löytyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullekin juustojen menetys oli pahinta maitoallergiassa :( Mut onneks tosiaan on nyt näitä korvikkeitakin kehitelty. :)

      Poista
  3. Täällä for Pizza -makuun oltiin tosi pettyneitä. Pizzat syötiin hampaat irvessä, kun juusto tuntui tarttuvan sulaneena kitalakeen. Ehkä tehtiin jotain väärin, mutta ei vaan uponnut.

    Mozzarella todettiin myös aivan hirveäksi ja se meni suoraan roskiin. Oli tarkoitus myös laittaa salaatin sekaan, mutta pakko oli nyppiä pois, kun pilasi koko ruuan.

    Tuorejuustoa yrttien makuisena on myös testattu. Se oli ihan ok, muttei niin herkkua, että tekisi mieli ostaa toiste tai pitää vakiona jääkaapissa. Harmittaa, sillä sitä todellista makunautintoa ei ole vielä löytynyt.

    Joku perusjuusto on ollut ihan hyvää leivän päällä (en nyt muista mikä maku oli kyseessä) höylättynä ja tuota parmesaania kovasti tekisi mieli päästä testaamaan. Onko kukaan kokeillut, käyttäytyykö hyvin tai toimiiko parmesan myös ruoan laitossa.. esim. risotossa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Risotossa on toiminut todella hyvin.

      Poista
    2. Samoin tosiaan pastan seassa toimii erinomaisesti! Se for Pizza kannattaa laittaa pieninä siivuina tai raasteena ja antaa olla uunissa tarpeeksi kauan. Itellä hyviä kokemuksia myös uunileivistä ja tosiaan pitaleivän täytteenä.

      Poista
  4. Näitä saa nykyisin melkein kaikista pääkaupunkiseudun Citymarketeista ja Supermarketeista, pienemmistä K-marketeista näitä kannattaa katsella myös ja mikäli ei löydy hyllyltä vielä, pyytää kauppiasta lisäämään nämä juustovalikoimiinsa. Eri marketeissa makuvalikoima vaihtelee, mutta useimmiten löytyy ainakin 4-6 eri makua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei oo lähellä kuin yks K-kauppa, jossa näitä ei vielä oo, mutta pitää pyytää! Vielä kun tulis Alepoihinkin :)

      Poista
  5. Kampin keskuksen iso K-kauppa taitaa myös myydä näitä.

    VastaaPoista

Seuraa Facebookissa