Tulen väri - tehtiin uusi biisi ja musavideo!

31.10.15

Viime postauksessani kerroin, että vauva on niin rauhallinen, että olemme päässeet jopa tekemään uutta musaa. Olen tästä aivan innoissani! Raskauden aikana musanteko jäi itseltäni jostain syystä täysin taka-alalle. Treeniksellä käynti jäi alkuraskauden huimauksen takia, eikä musahinkua ollut kotonakaan. Se oli todella outo fiilis, kun sitä ennen olin puuhastellut musan parissa lähes päivittäin ekan bändin perustamisesta lähtien, eli kahdentoista vuoden ajan. En kuitenkaan masentunut, vaan luotin siihen, että inspis palaa jälleen jossain vaiheessa – eli tässä tapauksessa äitiyden myötä!

Uusi proggiksemme on nimeltään Psykedelia acústica (suomi-katalaani-sanaleikki) ja tällä kertaa puuhastelemme mieheni kanssa kahden Pau & Paula -kokoonpanolla. Mies soittaa rumpuja ja kitaraa, minä bassoa. Minä väsään laulustemmat ja sanoitukset, mies hoitaa nauhoitus- ja miksauspuolen. Ei ole melkein mitään hauskempaa kuin tehdä uutta musaa miehensä kanssa!

Jo aiemmin sävelsimme yhdessä Amapolarissa, tämä uusi biisimme, Tulen väri, syntyi sillä lailla poikkeuksellisesti, että mies oli tehnyt ja soittanut musiikin kokonaan itse raskausaikanani, ja minä tein valmiiseen pohjaan melodiat ja lyriikat muutama päivä sitten. Musavideon kuvasimme kotikulmillamme lauantaina, kaksi ja puoli viikkoa synnytyksen jälkeen (mistä johtuu pieni linkutukseni: tuo synnytyksestä tullut lihasvaiva parani muuten jälleen Organic Spiritin hieronnan jälkeen!). 

Koko komeus valmistui miksauksesta ja masteroinnista eilen, eli uunituoretta kamaa.Inspis laulunsanoihin tuli, mistäpä muustakaan kuin syksystä ja ruskasta! Voiko olla kliseisempää…? Katselkaa ja kuunnelkaa itse! Tässä laulun sanat:

Tulen väri


Juhlakuosiin kauneimpaansa, keltapunakirjavaan,
pukeutuu hän ainoastaan yhden illan juhlintaan. 
Juhlissa on neito kaunein, punakeltahehkuva.
Illan lemmen liekki leiskuu,
kunnes pois on tultava.
Uu-aa-uu-aa, tulen väri huokaa
uu-aa-uu-aa, tulen väri lumoaa 
Lähden, kun oon kauneimmillain
ehdinhän jo rakastaa.
Ennen kuin mut rakkaus hylkää,
repii, raiskaa, pakastaa!
Uu-aa-uu-aa, tulen väri roihuaa
tulen väri tuhoaa,
tulen väri polttaa,
tulen värin on kuoltava.

Tsekkaa myös nämä

4 kommenttia

 1. Kaunista! Hauskaa, että inspis palasi äitiyden mukana. Kuulen mielelläni lisää biisejä jatkossakin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lisää on tulossa ehdottomasti, nyt kun biisisuoni taas kukkii! :)

   Poista
 2. Päädyin blogiisi yhden fb-ryhmän kautta. :) Kiva blogi ja kaunis biisi! Ihanaa että olet löytänyt taas musiikin synnytyksen jälkeen. Vähän samantyylistä oli itsellänikin, jostain syystä. Huomasin ainakin, että raskaus vaikutti negatiivisesti ääneen, eikä sitten tehnyt paljoa mieli laulaa. En ole läheskään yhtä pro kuin sinä, mutta noin täysin harrastelumielessä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos, kiva kuulla! <3 En tiedä, mikä raskausaikana oli, kun ei huvittanut laulaa ja soittaa, voikohan hormonit tehdä sellastakin..? Ja onneks palas inspis! Onneks vauvakin tykkää meidän biiseistä :)

   Poista

Seuraa Facebookissa