Maailman siistein vaunuverho (värillä on väliä)

17.10.15

Vaunuja valitessa yksi asia oli varmaa: en halunnut mustia kärryjä, ei kai vauvaa missään ruumissaattueessa tarvitse kuljettaa. En myöskään kelpuuttanut harmaita, ruskeita, valkoisia tai beigejä vaihtiksia, toisin sanoen 99 prosenttia vaunuvalikoimista. Väriä niissä olla täytyy! Luultavasti vauva tykkää iloisista väreistä, mutta ennen kaikkea minä, joka niitä kärryjä tulen etupäässä lykkimään ja tuijottelemaan. 

Vaunujen merkki valikoitui ystävien suositusten mukaan. Näiden pitäisi olla kätevät ja ketterät kaupunkiolosuhteissa: tehokkaat niin loskaisilla mukulakivillä mönkiessä kuin sporaankin ujuttautuessa.


Ekalla kärrylenkillä Lulun 1-viikkoissynttärien kunniaksi.
(Kuvat: Pau Ribas)

Vaikeampaa kuin värikkäiden vaunujen hankinta oli kuitenkin mieleisten vaunuverhojen löytäminen. Valkoisia pilviä harmaalla taustalla, mustia raitoja valkoisella pohjalla ja valkoisia raitoja mustalla… booooring!! Jos en itse olisi totaalisen avuton käsityöihminen, olisin väsännyt verhon itse, mutta koska olen lahjakas lähinnä saamaan ompelukoneen jumiin ja langat solmuun, käännyin ihanan, artesaanilahjoilla siunatun ystäväni puoleen. Onneksi hän oli itsekin jo miettinyt, mitä voisi meidän pikkuneidille tehdä, joten pyyntöni osui sopivaan saumaan (näin käsityötermejä hyödyntääkseni).

Netistä sattui löytymään juuri meidän vaunumalliimme sopiva vaunuverho-ohje ja kaapista kaivoin vaunujen väriin sopivan huivin: leopardia totta kai! Tätä kelpaa äidinkin ihastella tulevien vuosien aikana.

Tällainen sairaan siisti lopputulos tuotiin kotiimme viikko ennen neidin syntymää ja Lulun 1-viikkoissynttärien kunniaksi korkkasimme kärryt tiistaina kävelyreissulla Puu-Vallilan kauniissa ruskamaisemissa. Syksy on muuten aina ollut lempivuodenaikani (kesän jälkeen) ja Lulun syntymän myötä vielä enemmän!


Vanha leopardihuivi oli kuin tehty näihin kärryihin.
(Kuvat: Pau Ribas)

Minkälaisia luovia vaunuverhoratkaisuja olette itse kehitelleet? Ja löytyykö lukijoista muitakin räiskyvien värien ystäviä, joita on yllättänyt maamme vaunujen sävyskaalan latteus?

Tsekkaa myös nämä

7 kommenttia

 1. No on kyllä niin hieno <3 Sopii ihan täydellisesti teidän vaunuihin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Nadja! Pinkki-liila-leopardi toimii aina, jos meikäläiseltä kysytään! :)

   Poista
 2. Voi tää on kyllä aivan upea! Fb:ssä katsoin vaan pikkukuvaa mut näin isossa kuvassa tuo näyttää paaaaljon paremmalta. Ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eikös olekin? :) Aikan hyvin sattui löytymään just samansävyinen huivi multa kätköistä, on kuin tehty näihin kärryihin.

   Poista
 3. Upea kerrassaan! Väriä olla pitää. Ja huisit hapsut! Meillä on räiskyvän violetti vaunukoppa. Saan jatkuvasti kommenttia, kuinka uskalias värivalinta (??!). Mulle ihan normaalia! En ehkä ikinä anna itselleni anteeksi, että vahingossa kämmäsin ja tilasin ratasosion mustana, yyh! Kohta pitää siirtyä sen käyttöön, kun tyttö alkaa tulla istumaikään. Jollain pitää sitä sitten piristää – kaivelisinko minäkin sitten huivi- ja kangasvarastoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin! Meillähän vaikuttaa olevan paljon yhteistä! Luulen, että me "Välimeren ihmiset" ollaan yleisesti ottaen rohkeempia värinkäyttäjiä. Herää kysymys, että jos värit on uskaliaita, niin onko musta sitten pelokkaan "väri"valinta? :D Violetti on ihan mun lemppariväri! Symbolisoi mm. seuraavaa: "Se kannustaa meitä luovuuteen ja haluun palvella ihmiskuntaa, tuoda valoa, rakkautta ja rauhaa maailmaan. Tämä väri auttaa taiteilijoita löytämään innoituksen, sekä palauttaa heidän mielenrauhansa ja tyyneyden. Violetti herättää voimakkaita tunteita, eivätkä kaikki siedä tätä haastavaa väriä. Sen hengellisyys koettelee erityisesti sellaisia jotka ovat kovin kiinni aineellisessa maailmassa, rahassa ja tavarassa." Haha! (Liilojen) kärryjen lykkiminenkö mua sitten musantekoon taas innoittikin..? :D

   Poista
 4. Olipas hauska toi symboliikka, en ollu ikinä lukenutkaan violetin hengellisyydestä :D Juu, liiloilla kärryillä on pakko olla oma vaikutuksensa luovan kauden paluuseen ;-) Ilmeisesti silti jotain muutakin tarvitaan, koska mulla luovuus ei oo oikein kukassaan kärryistä huolimatta :P

  VastaaPoista

Seuraa Facebookissa