Maidoton munavoi

22.5.15

Jouduin hylkäämään maidon ruokavaliostani melko tarkalleen vuosi sitten. Aikuisena todettu allergia on siitä hankala, että ruokailutottumusten muuttaminen on usein aika kankeaa, kun tiettyjä ruokia on tottunut syömään, ostamaan ja valmistamaan parin vuosikymmenen ajan. Kuten espanjalaiset sanovat hay que cambiar el chip eli on "vaihdettava mikrosirua" ja ruvettava näkemään uusia mahdollisia syömäkohteita sen sijaan, että jäisi surkuttelemaan mitä kaikkea EI voi enää syödä.

Yksi suurimmista kysymysmerkeistä meidän maitoallergisten keskuudessa on: ”Mitä leivän päälle?”. Voita ei voi ja margariinia ei halua käyttää. Itse totuin jo Barcelonassa asuessani sivelemään leivälle tomaattia ja lurauttamaan päälle oliiviöljyä paikallisten tavoin, mutta eipä sekään oikein ruisleivän kanssa toimi. Saatikka karjalanpiirakan! Kun vihdoin löysin kaupasta maidottomia karjalanpiirakoita, kehitin siispä maidottoman munavoin, joka on paitsi ihanan raikasta ja maukasta, sisältää myös kosolti niitä paljon kohuttuja ”hyviä rasvoja”. Ja on muuten helppoakin! 

Terveellinen versio munavoista myös maidollisille :)

Tässä ohje kahden hengen annokseen:

- 2 kananmunaa
- 1 iso kypsä avokado
- laadukasta suolaa (esim. Atlantin merisuolaa tai ruususuolaa)
- neitsytoliiviöljyä
(- tuoretta basilikaa)
Keitä kananmunat kypsiksi (n. 8-10 min), kuori ja muussaa haarukalla. Muussaa sekaan kuorittu avokado. Heitä sekaan reilusti suolaa ja oliiviöljyä. Öljyä on tarpeeksi, kun koostumus alkaa muistuttaa munavoita. Halutessasi voit silputa sekaan myös tuoretta basilikaa, varsinkin jos syöt munavoin muun kuin karjalanpiirakan kanssa.

Tsekkaa myös nämä

0 kommenttia

Seuraa Facebookissa