Raakakakulla Caruselissa

27.4.16

Sateisen viikon jälkeen suunnattiin tänään vauvan kera Eiran rantaan paistattelemaan päivää. Samalla hyvä tilaisuus testata kaupungin uusin raakakakku niinkin perinteisessä paikassa kuin Carusel! Eiran ranta ja Carusel olivat kuin miniulkomaanreissu. Ihmiset hymyilivät, auttoivat ovien ja kärryjen kanssa eivätkä tuhahdelleet ahdistuneina vauvan pienestä nälkäitkusta, kuten täällä sillan toisella puolen.

Maitoallergisen kohtalotoverini Tuulian kanssa olemme päättäneet kartoittaa Helsingin maidotonta kahvilatarjontaa. Olettekos koskaan kiinnittäneet huomiota, että 99 % kahviloista ei sellaista ole ollenkaan, tai sitten ainoa vaihtis on se surullisen kuuluisa hedelmä? Lähestulkoon kaikki patongit, croissantit, pullat ja kakut sisältävät voita, maidollista margariinia, kermaa, maitoa tms., ikään kuin öljyä, maidotonta margariinia ja kasvikermoja ei olisi koskaan keksittykään. Tai sitten tuote myydään vegaanina, kuten Picnicin patonki, jonka guacamolessa onkin sitten maitojauhetta. Menin lankaan ja vatsa kiitti – not!

Mamma veti kakkua ja vauva smoothieta. (Kuva: Tuulia Kolehmainen)

Onneksi vanhan liiton mestoistakin löytyy paikkoja, jotka ovat heränneet tähän päivään, kuten Kaivarin Carusel. Caruselin raakakakku oli täyskymppi! Kermaista, toffeista, suklaista ja pähkinäistä, eli täyttä tavaraa, eikä liikaa eksotiikkaa, eli sopii todennäköisesti konservatiivisempaankin makuun. Listalta löytyy yleensä myös toista vegaanileivonnaista, mutta tällä kertaa tarjolla oli vain raakista. Hallelujah, ei enää ikinä hedelmää kahvin kanssa!

Loppuun vielä oma Helsingin TOP 5 raakakakkulistani:

1. Kokko
Sisustus tuo mieleen rakkaan Barcelonan. Kakut sairaan hyviä, varsinkin se Snickersin makuinen! Jaetulla ekalla sijalla Ondan Snickerskakku. 
2. Silvoplee
Paljon kakkutarjontaa ja pieniäkin paloja niin raflan kuin kahvilankin puolella. 
3. Hymy
Paras maidoton tiramisu, mitä olen maistanut! 
4. Suvanto
Kantiskahvilastani saa hyvää raakista, mutta valitettavasti vain viikonloppuisin. 
5. Rupla, Kuuma ja Carusel
Näissä olen testannut raakista vain kerran. Carusel veti voiton!

Luepa myös:
Helsingin maidottomat jätskipaikat 
Kallion brunssipaikat - ja niiden maidoton tarjonta
Helsingin maidottomat pizzapaikat

Tsekkaa myös nämä

0 kommenttia

Seuraa Facebookissa