Vauvojen vyöhyketerapia ja homeopatia
8.9.16
Kiinnostuin vauvojen vyöhyketerapiasta jo raskausaikana homeopaattini Anne Vuotarin vastaanotolla. Ennen raskautta sain homeopatiasta buustausta omaan hormonitoimintaan (kilpirauhanen ja lisämunuainen) ja raskausaikana sillä ylläpidettiin tasapainoista oloa ja sokerinhimoonkin sain apua (enpä silloin tiennyt, ettei raskausajan sokerihimo ollut mitään verrattuna imetysaikaan!).
Annella on vyöhyketerapeutin, klassisen homeopaatin ja Terveydenhuollon oikeusturvakeskuksen rekisteröimän hierojan koulutus ja eritoten hän on erikoistunut naisten hormonitoimintaan ja vauvojen vyöhyketerapiaan. Homeopatian lopputyönsä hän teki lapsettomuuden hoidosta, jonka parissa hän on saavuttanut todella hyviä tuloksia. Jo ennen lapsentekoaikeita tuntui turvalliselta tietää, että tähänkin saisi tarvittaessa apua.
Raskausaikana avauduin Annelle huolistani tulevien yöunien suhteen, eli rääkyisikö lapsi kaiket yöt tehden minusta hermoraunion juuri kun olin parantunut vuosikausien unettomuudesta. Anne lohdutteli, ettei siitä kannata murehtia ja että hän todennäköisesti voisi auttaa, mikäli vauva olisi kovin itkuinen ja/tai nukkuisi yönsä erittäin katkonaisesti. Synnytyksen tiimellyksessä vauvalle voi myös jäädä pieniä vaivoja eri puolille kehoa, joten tarkoitukseni oli käydä tsekkaamassa tilanne jo kuukausia sitten, vaikkei itkuisuutta ja huonounisuutta ollutkaan. Vauva-aika on lipunut ohi sellaista vauhtia, että unohdin koko asian, mutta kun Lulu ei vielä kymmenkuisena kontannut ja kouristeli säärtään, muistin vyöhyketerapian ja varasin ajan Annelle.
Vauvojen vyöhis kestää puolisen tuntia, eli juuri sen ajan, jonka vauva jaksaa keskittyä hermostumatta. Anne tarkasti Lulun suoliston ja hermoston tilan kehon, jalkapohjien ja korvien pisteitä painelemalla. Hän ihasteli ihon täydellistä kuntoa, uteliaisuutta, tarkkaavaisuutta ja perusturvallisuuden tunnetta, jota Lulu huokui. Suolisto oli erinomaisessa kunnossa, samoin hermosto.
Vauvojen vyöhyketerapia
Vauvojen vyöhis kestää puolisen tuntia, eli juuri sen ajan, jonka vauva jaksaa keskittyä hermostumatta. Anne tarkasti Lulun suoliston ja hermoston tilan kehon, jalkapohjien ja korvien pisteitä painelemalla. Hän ihasteli ihon täydellistä kuntoa, uteliaisuutta, tarkkaavaisuutta ja perusturvallisuuden tunnetta, jota Lulu huokui. Suolisto oli erinomaisessa kunnossa, samoin hermosto.
Suoliston kuntoon on epäilemättä vaikuttanut suotuisasti oma maidottomuuteni (Jes! Iloitsen aina, kun maitoallergiasta on jotain hyötyäkin), probioottien syönti jo raskausajasta alkaen ja toki myös imetys ja kiinteiden aloittaminen vasta 6 kk ikäisenä. Anne kertoi nähneensä paljon hyviä tuloksia vauvan koliikkiin, kun imettävä äiti on jättänyt kaikki maitotuotteet ruokavaliostaan. Koliikkioireita voidaan toki helpottaa myös vyöhyketerapiassa. Annen vyöhistä vauvoille suositeltiin meillä jopa neuvolassa!
Lulu oli hoidon jälkeen rento ja nukkui hammaskipuilusta huolimatta yönsä rauhallisesti. Annen kanssa on ihana jutella syvällisiä, hän on empaattinen kuuntelija ja tuo myös hyviä pointteja esiin. Tällä kertaa keskustelimme muun muassa lapsen kanssa samalle aaltopituudelle virittäytymisestä vauvan viestien tulkitsemiseksi.
Vauvojen homeopatia
Vauvat eivät ymmärrä placebosta mitään, joten jos homeopatia toimii, niin se toimii ilman mielikuvitustakin. Ainakaan siitä ei ole mitään haittaa oikein käytettynä – länsimaisen lääketieteen tukena. Meidän vauva on saanut apua hampaidentulokipuiluun ja rokotusten yhteydessä.
Ensimmäisten hampaiden ilmaantuessa turvauduimme Panadoliin, mutta pian kävi ilmi, että aikamoisen satsin saisi koko parivuotisen hammasrumban aikana antaa, sillä hampaat = tuskaa! Kärttyisyyttä, katkonaista unta, jatkuvaa epämukavuutta ja yöheräilyä. Sitten hoksasin kysäistä neuvoa Annelta, joka vinkkasi tehokkaan avun: Chamomilla C200 -rakeet. (Helsingissä homeopaattisia lääkkeitä saa ainakin PUR Farmasiasta, konsultoi kuitenkin aina ammattilaista ennen lääkkeen käyttöä.)
Akuutin kivunlievityksen lisäksi Chamomilla katkaisee kipukierteen, jolloin vauva ei pelkää kipua ja reagoi jokaiseen kipuiluun niin voimakkaasti. Täyskivuttomuutta ei hampaiden tulon aikaan olla saavutettu, mutta huomattavasti rauhallisempi tyttö on ja nukkuu vähemmillä heräämisillä.
Flunssiin ja korvatulehduksiin tulemme myös kokeilemaan homeota koululääketieteen tukena, vaikka toivottavasti säästymme niiltä vielä mahdollisimman pitkään.
Yhteystiedot
Luontaishoitola Anne Vuotari sijaitsee Vallilassa (Sturenkatu 43). Ajan voi varata numerosta 040 535 0161. Vauvojen vyöhyketerapia maksaa 40 €.
p.s. Mitään ongelmaa ei vauvan jalkaan liittyen ilmennyt, kuten ei myöhemmin lastenlääkärilläkään. Pari päivää myöhemmin tajusimme, että jalan kouristelu liittyykin nälkään. Nälänilmaus on vaihtunut itkusta äänettömään malliin. Ja konttaamisenkin neitokainen aloitti kun 10,5 kk tuli mittariin.
***
***
0 kommenttia