Ekaa kertaa toiseen kotimaahan – ja kesäbiisi

24.6.16

Viime vuonna saimme viettää juhannusta kahteen otteeseen: ensin Suomen viikonloppuun siirretty versio ja sitten Katalonian virallinen juhannus. Minä olin paksuna, joten juhlajuomat eivät kuohuneet. (Nyt tuntuu olo siinä mielessä paksummalta, ettei mitkään normivaatteet mahdu päälle, kiitos 2 kuppikokoa kasvaneen etuvarustuksen...)

Tänä vuonna vietämme juhannusta pakkaamalla. Huomenna lähdemme kuuden viikon reissuun Kataloniaan! Lululle (8,5 kk) tulee taas monta ekaa kertaa: ensimmäinen lentomatka, eka kerta toisessa kotimaassa, eka kerta kaupungissa, jossa isä syntyi ja vanhemmat tapasivat ja menivät naimisiin (Barcelona), ensimmäinen vierailu isovanhempien luona (Vic) ja eka loma meidän perheen loma-asunnossa (Platja d’Aro).

Että tämmönen pakkauskaaos tällä kertaa.

Itseäni lentomatka hiukan jänskättää: tuleeko Lululle korvakipua tai muuta tuskaa koneessa, ja jos, niin nouseeko kanssamatkustajilla ulokkeita otsaan? Entä miltä se yli kolmenkympin helle vauvasta tuntuu? Mielenkiintoista nähdä myös, tykkääkö Lulu paellasta ja tapaksista ja miten etelässä suhtaudutaan sormiruokailijaan ja ”näin isoon” imetettävään (Espanjassa imetys loppuu useimmiten kolmen kuukauden paikkeilla, kun äitiysloma loppuu).

Kemikaalittomat aurinkorasvat huljahtivat juuri matkalaukkuun. Seuraava bloggaus tuleekin sitten Välimeren rannalta! Hyvää juhannusta!

Loppuun vielä kesäinen instrumentaali, jonka nauhoitimme viime viikolla:

Tsekkaa myös nämä

2 kommenttia

  1. Kesäisen kauniilta kuulosti tosiaan biisi :) Toivottavasti lento meni hyvin ja perillä on mukavaa. Me palasimme juuri mummolasta etelästä, jossa 1-vuotias ei ollut yhtään millänsäkään yli 30 asteen helteistä. Tosi mielenkiintoista kuulla sitten myös, mitä imetys- ja ruoka-asioista ajatellaan Espanjassa! Italiassa ainakin on kaikilla oma lusikkansa työnnettävänä joka soppaan, mitä lastenhoitoasioihin tulee ;) Jouduin selittelemään kovasti mm. hellelierihatun käyttöä sekä sitä, miksi lapsemme ei vielä ole päivähoidossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah! Todellakin samaistun tohon hattuasiaan! Lapsentahtista imetystä on jo ihmetelty (täällä kuumuudessa syö vielä extra usein...), päivähoitoasioita ei onneks vielä ainakaan. Kirjoitan näistä kulttuurieroista pian lisää, nyt kun netti pelittää!

      Poista

Seuraa Facebookissa