Helsingin maidottomat pizzapaikat

18.9.15

Maitoallergisena yksi nihkeimpiä illanistujaisideoita on mennä notkuvien pizzalaarien äärelle, kun omana vaihtoehtona on se kuiva pahvinpala, jollaisena juustotonta pizzaa voisi kuvailla. Jos tilanteeseen satun, pyydän suorilta käsiltä oliiviöljyputelin pöytään ja tarvittaessa vaikka majoneesiakin, jotta pahvinpala menee kurkusta alas.

Kotona olen korvannut juuston joko soija- tai kookosjuustoilla – tämänhetkinen suosikkini on Violifen Smoked Flavour -kookosjuusto (joka ei maistu muuten tippaakaan kookokselta!) – tai kaurakermalorauksilla (lopputulos uunin jälkeen on mukavan smetanainen).

Onneksi Helsingistä löytyy myös pari paikkaa, joista pizzansa saa maidottomalla juustolla! Tässä omat kokemukseni rafloista:

Loosister


Oma maidoton suosikkipizzani löytyy läheltä kotia, Kurvista! Hyvän musan lisäksi meitä ruokarajoitteisia hemmotellaan laajalla ruokavalikoimalla. Vegaanin, maitoallergisen ja keliaakikon ei tarvitse itkeä tuoppiinsa, kun kaverit mässäävät burgereita, pizzaa, nachoja ja lihapiirakkaa, sillä kaikki nämä löytyvät myös vegaanisina ja/tai gluteenittomina versioina! Mutta asiaan, eli pizzoihin.

Seitaninpalvoja Loosisterissa (Kuva: Pau Ribas)

Vegan Cheese on hieman mauton perusvege (tomaatti-basilikakastiketta, vegaanista mozzarellaa, kirsikkatomaattia, tuoretta rucolaa ja hasselpähkinärouhetta), mutta Seitan’s Finest (tomaatti-basilikakastiketta, vegaanista mozzarellaa, mausteista seitan-suikaletta, tuoretta chiliä ja korianteria) räjäyttää potin tulisuudellaan, maukkaudellaan, proteiinipitoisuudellaan ja rakastamallani tuoreella korianterilla. Edes skeptinen lihansyöjäystäväni ei huomannut eroa normijuustoon. Vielä en ole ehtinyt kysyä, saisiko minkä tahansa listan pizzoista tilattua vegaanijuustolla, mutta epäilemättä sekin onnistuisi.

Osoite: Hämeentie 50.
Hinta: Kaikki pizzat 13 €.
www.barloosister.fi

Salpimienta


Loosisterin makuelämyksestä innostuneena päätin testata seuraavaksi netissä kehutun Flemarin Salpimientan. Ryötteisen näköinen paikka, mutta sehän ei useinkaan ruoan tasosta kerro kaikkea. Vertailun vuoksi tilasin Spicy Vege -pizzan soijajuustolla (jalopeno, chili, tuore tomaatti, tuore punasipuli, mozzarella, tuore valkosipuli). Pettymys oli melkoinen, kun eteeni kannettiin ankea pahvinkannikka, jonka päällä seilaili lähinnä pari tomaatin ja sipulin siivua. Valkosipulia, tulisuutta tai suolaa en pizzasta maistanut, vaan kokemus menee sarjaan: ”Kotona olisin tehnyt paljon parempaa”. Soijajuuston voi eri maksusta pyytää mihin tahansa täytteeseen, mutta koska vegepizza oli niin kertakaikkisen laimea kokemus, en aio palata. 

Osoite: Fleminginkatu 7.
Hinta: Spicy vege 10,50 € + soijajuusto 2 € = 12,50 €. Muut listan pizzat 8–12 € (plus juusto).
salpimienta.fi

Pizzarium


Somen syövereistä bongasin vinkkauksen juuri avattuun Pizzariumiin, joka on niittänyt mainetta maittavilla vegaanipizzoillaan Turussa jo pidemmän aikaa. Nyt sama pulju löytyy siis myös Helsingin Kluuvista. Tänne ei ehkä tulla niinkään sunnuntaipizzalle, vaan laadukkaita sliceja voi syödä niin pikkunälkään, välipalaksi kuin ottaa mukaan töitten jälkeenkin.

Mamma slaissilla (Kuva: Pau Ribas)

Vaikka vegaanivaihtoehtoihin ei sisälly minkään valtakunnan juustoa, näihin rapeapohjaisiin artesaanipizzoihin on saatu makua yllin kyllin ilmankin! Itse testasin tulista ja ihanan öljyistä kesäkurpitsaa sekä mehukasta herkkusienipizzaa. Vasta lähtiessä tajusin, että myös listan katkarapuslaissi (salsa rosa-gamberetti) olisi ollut maidoton. Tänne uudestaan!

Osoite: Aleksanterinkatu 9.
Hinta: Slicet 3,90 €.

Hyvä, että maltoin ottaa kuvia, kun oli niin herkkua.

Vielä testaamatta: Taka-Töölössä sijaitsevasta Linko Pizzabarista (Linnankoskenkatu 12) saa vegaanista pizzaa cashewkastikkeella ja Kotipizzan Kotzonet saisi juustottomana, vaan ei kuivana, läträämällä kastikkeiden kanssa.

Jos bongaat muita maidottomia pizzapaikkoja, ei muuta kuin kommenttia blogin perään!

Luepa myös:

Tsekkaa myös nämä

2 kommenttia

  1. Suosittelen http://www.oikku.fi/about/
    Pojat tekevät mielettömän hyvät pizzat. tällä hetkellä ovat kiinni, koska siirttävät myyntivaunun johonkin Helsinkiin. sitä ennen he sijaitsivat Myyrmäessä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos suosituksesta! Tämä piti myös testata, mutta kun on tosiaan kiinni. Seurailen, koska aukeaa uudelleen!

      Poista

Seuraa Facebookissa